Överlägg

Bästa restauranger i Göteborg för köttälskare

Göteborg är en stad där restaurangutbud är stort. Det finns olika krogar, i olika prisklass och med olika inriktning. Restaurangerna ligger utspridda i staden, det finns såväl finkrogar i innerstaden som i områden lite längre ifrån stadskärnan. Göteborgarna tycker om att röra sig bland folk, det är ofta mycket folk ute men restaurangerna är sällan fullbokade.

Göteborg ligger på Sveriges västkust och är därför känt för att ha mycket god fisk och goda skaldjur. Det finns flera matställen som serverar nyfångade läckerheter och det finns många väldigt bra fiskaffärer och vagnar runt om i staden där man kan köpa hem mat. Exempelvis finns den kända Fiskekyrkan mitt i centrala Göteborg där man kan köpa dagsfärsk fångst för en rimlig peng.

Kött

I Göteborg finns det också flera bra restauranger som serverar kött. För att få en överblick av restaurangutbudet finns det flera hemsidor som är bra att använda sig av, exempelvis djungeltrumman och thatsup. Dessa skriver om aktuella tips inom allt ifrån mat och vin till nöjen i form av teater och konserter. Det finns även hemsidor i Göteborgsområdet där man kan köpa hem kött ifrån gårdar utanför staden, ifall man föredrar att laga maten hemma!

I Göteborg finns det flera väldigt bra hamburgerrestauranger. The barn, som ligger i närheten av Domkyrkan serveras välstekta hamburgare, men också perfekt friterade pommes frites. Även Vigårda som ligger på avenyn har ett brett och prisvärt utbud.

Tartar hittar du på både Levantine och på Taverna Averna. Detta är två trevliga krogar med bistroatmosfär. Restaurangerna passar de som vill ta ett glas vin, titta på folk och uppleva en härlig fredagskänsla. Göteborgs bästa tacos hittar du i Linné, på Tacos and Tequila eller på Little Meets.

Restaurangen Meet som ligger på Geijersgatan och passar de som gillar en rejäl köttbit, trevlig atmosfär och kunnig personal. Menyn rymmer flera olika rätter med kött som bas och detta varierar beroende på vad köket har att tillgå! Kundrecensionerna vittnar om god mat, goda tillbehör och såser och ett väldigt trevligt bemötande.

En annan köttrestaurang i samma område som Meet är Buenos Aires. Detta argentinska stekhus ligger i centrum av Göteborg och serverar en förstklassig meny. Inspirationen kommer som underförstått ifrån Latinamerika och allt kött kommer ifrån Pampas. Enligt de som driver restaurangen är tanken med restaurangbesöket är att det skall kännas som att man reser ifrån Göteborg över middagen, vilket görs genom ett genomgående tema som märks i såväl mat- som dryckesmenyn.

Förutom dessa restauranger finns det många fler som serverar bra kött. Vill man ha mat med asiatiska influenser skall man gå till Dubbel Dubbel eller till Toso. Vill man ha en ren stekhus-upplevelse finns det flera alternativ, exempelvis kedjor så som Jensens Bøfhus. Letar du efter riktigt bra korv finns både Gourmetkorv, den lyxigare korvmojen, samt Wurst, en restaurang som serverar olika typer av korv på ett mycket gott och exklusivt sätt!

Utbudet inom Göteborgs restaurangliv är stort och varierat. Genom att söka på internet kan man finna restauranger med den nisch man söker eller i det området man rör sig i. I listan ovan finns det ett antal restauranger som är välkända och mycket trevliga, men självklart finns det ännu fler pärlor som inte står med här.