Överlägg

Bästa steakhouse i Malmö

I den här artikeln ska vi stanna kvar i Sverige och se lite närmare på det inhemska utbudet av steakhouses. För man behöver inte ge sig ut i Europa eller resten av världen för att hitta riktigt bra stekar och biffar, det räcker att gå ner till någon av alla de svenska restauranger som inriktar sig på kött. De flesta större städerna i landet har flera riktigt vassa steakhouses, men det är ändå Malmö som sticker ut lite extra. Den skånska huvudstaden har, kanske tack vare sin geografiska närhet till det kött‑älskande grannlandet Danmark, byggt upp en riktigt fin samling steak-restauranger. Och här nedan tänka jag skriva lite mer om Malmös tre bästa steakhouses.

Carnivore Steak House

Carnivore Steak House ligger på Östra Förstadsgatan 24 i Malmö. Carnivore betyder köttätare, och liksom namnet antyder så är det kött som står på menyn här. Här tillagas kött av kockar inspirerade av såväl det amerikanska som det australienska köket. Beställs gärna in en stor Tomahawk Steak att dela på för sällskapet. Till detta finns utsökta fries och en saftig och smakrik Bearnaisesås. På Carnivore Steak House kommer du utan tvekan att hitta riktigt gott kött. Och till köttet finns en fräsch salladsbuffé. Därtill har restaurangen ett väl utvalt sortiment av öl och vin, bland annat riktigt goda viner från odlingarna i Kalifornien. Allt detta till ett riktigt bra pris!

Carnivore Steak House

Mando Steakhouse & Bar

Mando Steakhouse & Bar ligger i närheten av Lilla Torget i Malmö. Du behöver bara promenera in på Skomakaregatan så är du där. Mando är ett steakhouse med lång historia som bland annat gästats av både Tom Jones och Nina Persson från The Cardigans. Här vet man att man alltid får en riktigt härlig stek. Så blev Mando även prisat som den bästa restauranger i Malmö år 2015. Själv brukar jag alltid gå ner och käka en bit, och kanske ta en öl, på Mando innan jag går och tittar på hur Zlatans moderklubb Malmö FF lirar fotboll.

 

Texas Longhorn Kanalgatan

Texas Longhorn ligger på Kanalgatan 5 i Malmö och har allt som en köttälskare kan önska sig. Det är en kedja som har lyckats etablera sig i flera svenska städer tack vare sin goda mat och trevliga atmosfär. Texas Longhorn är perfekt både för barnfamiljen, svensexan eller för den romantiska middagen. De har en smart meny med många olika alternativ som passar alla smaker. Nu för tiden har de dessutom flera veganska och vegetariska alternativ, så även de som tänker på miljön eller bara inte gillar kött eller mjölkprodukter kan följa med kompisgänget hit och äta en riktigt god och smakrik burgare.

Texas Longhorn Kanalgatan

Eftersom det är en kedja så är detta steakhouse också ett säkert kort när du besöker andra städer – om du gillade Texas Longhorn i en stad så kan du vara säker på att du kommer att gilla det även på andra orter. Perfekt om du är på resande fot och inte hinner kolla upp någon annan restaurang. På Texas Longhorn får man dessutom oftast stora portioner så att man alltid blir mätt!