Överlägg

Bästa steakhouses i Asien

Asien är kanske inte den kontinent som man vanligtvis förknippar med stekar och steakhouses. Men faktum är att det även i Asien finns flera kända restauranger som serverar stekar och biffar av högsta kvalitet.

Bästa steakhouses i Asien

Så även om din semester tar dig öster ut så kan du avnjuta dina middagar på fantastiska steakhouses. I den här artikeln ska vi besöka mitt favoritsteakhouse i Thailand och dessutom se närmare på steakhouse i de alltmer populära kinesiska städerna Hong Kong och Shanghai – två moderna städer där du kan hitta stekar och biffar av allra högsta kvalitet!

Carnivore Steak and Grill

Först beger vi oss till det populära resmålet Thailand, och staden Ao Nang. Ao Nang är en härlig destination att besöka för soltörstande svenska turister. Här finns öar täckta med djungel, mystiska grottor och regnskog att utforska, men framför allt finns här stranden Ao Phra Nang, som inte bara är en av Thailands bästa stränder, utan till och med en av hela världens främsta härligaste. Faktum är att tidningen Sunday Times en gång rankat stranden i Ao Nang som världens näst finaste strand. För turisterna här står alltså bad på schemat. Men Ao Nang är även hem åt ett berömt steakhouse, nämligen Carnivore Steak and Grill.

Carnivore Steak and Grill

Carnivore Steak and Grill är känt för sitt utsökta kött. Jag vågar nog till och med påstå att det är här som du hittar de bästa stekarna i Thailand. Köttet är importerat från antingen Nya Zeeland eller Australien och håller högsta kvalitet. Eftersom även tillagningen i köket håller högsta kvalitet, så är det självklart att maten du får ut till bordet är riktigt god. Här kan du välja mellan antingen rib-eye, tenderloin eller t-bone.

Grand Hyatt Steakhouse

Om du åker till Hong Kong så måste du helt klart besöka Grand Hyatt Steakhouse. Det här är antagligen inte bara Kinas bästa steakhouse, utan hela Asiens bästa steakhouse. Restauranger öppnade år 2011 och ligger på adressen 1 Harbour Road. På kort tid har Grand Hyatt Steakhouse etablerat ett gott, internationellt rykte, och lockar numera besökare från hela världen.

Grand Hyatt Steakhouse

Här finns kött från såväl Black Angus, och irländsk John Stone som Amerikansk Bison. Men även mycket annat, bland annat ostron av högsta kvalitet och mer än 600 olika sorters viner. Dessutom bjuder detta steakhouse på en otrolig atmosfär med lyxiga lokaler och livemusik.

CHAR bar and grill

Men även den moderna kinesiska staden Shanghai har flera populära steakhouses att erbjuda. Mitt tips är att passa på att besöka CHAR bar and grill om du är i Shanghai. Det här är antagligen stadens bästa steakhouse. Men utöver sina utsökta biffar så kan restauranger skryta med en enastående utsikt. CHAR ligger nämligen precis på The Bund, och har sin lokal ovanför Hotel Indigo. Härifrån kan besökarna blicka ut och se den klassiska vyn över floden med skyskraporna på andra sidan. På kvällarna blir allting upplyst och från CHAR bar and grill kan du njuta av ljusshowen från första parkett. Förutom riktigt god mat, och stadens saftigaste stekar, så serveras här även utsökta drinkar. Efter din steak kan du alltså koppla av med en smarrig whiskydrink medan du blickar ut över staden.