Överlägg

Bästa steakhouses i Europa

Vem gillar inte en riktigt härlig stek? Eftersom du är inne på den här sidan utgår jag från att du är en sådan som gillar stekar och steakhouses. Gillar du dessutom att resa? Då är det här helt klart rätt artikel för dig. I den här artikeln ska vi nämligen kika närmare på tre av de bästa ställena att få sig en saftig stek i Europa. Om du har tröttnat på utbudet här hemma i Sverige kan det vara spännande att unna sig en semester till något av länderna och testa steken på något av dessa populära steakhouses.

Bästa steakhouses i Europa

Butcher’s American Steakhouse

För den som inte vill åka så långt ifrån Sverige, men ändå vill resa utomlands och testa något nytt, så kanske Butcher’s American Steakhouse kan vara ett bra alternativ. Detta lite finare steakhouse ligger i Hamburg, Tyskland. Liksom namnet antyder är restaurangens meny och utbud av olika stekar inspirerat av den amerikanska traditionen av att tillaga stek. Det här blir på så vis ett sätt att komma närmare Amerika, utan att behöva resa så långt.

Angus American Steakhouse

Den här restaurangen får genomgående höga betyd och har genom åren därför byggt upp ett mycket gott rykte. Kanske beror framgången på att de endast serverar det allra bästa amerikanska nötköttet här. När du beställer en stek här, så kan du alltså vara helt säker på att du får in en köttbit av absolut högsta kvalitet. För att matcha de amerikanske stekarna serverar restauranger även viner från odlingarna i Kalifornien. Skulle du dock inte vara sugen på amerikanskt vin så har Butcher’s American Steakhouse även vin från flera andra länder. Faktum är att de har ett lager med över 100 olika sorters vin, så chanserna är goda att du hittar något som går väl ihop med din stek.

Angus American Steakhouse

Även nästa steakhouse Angus American Steakhouse satsar liksom namnet antyder stenhårt på det amerikanske konceptet. Här kan du käka om du befinner du i Amsterdam, Nederländerna, på semester. Eftersom det endast tar ungefär två timmar med flyg till Amsterdam från Stockholm, så är staden en perfekt destination för den som vill komma iväg under en helg. Och om man är en steak-fantast som besöker Amsterdam, så är det nästan självklart att man samtidigt även avlägger ett besök på Angus American Steakhouse.

Asador Ushuaia

Till sist vill jag tipsa om en liten bubblare från Valencia i Spanien, nämligen Asador Ushuaia. Detta steakhouse får idel fina recensioner – och det med all rätta. Här serveras nämligen riktigt härliga biffar. Om du besöker Spanien så ska du självklart svänga förbi Asador Ushuaia. Det är inte samma amerikanske tema som de två första steakhousen, utan här finns flera olika sorters kött från flera olika länder – eller vad sägs om Kobebiff från Japan, Nebraskabiff från USA och Angusbiff från Argentina. Som om det inte vore nog med dessa högkvalitativa biffar, så vet kockarna dessutom precis hur man ska tillaga dem för att få till en perfekt smakupplevelse.