Överlägg

Grillade grönsaker och frukter

Låt oss prata grill och framförallt om grillade frukter och grönsaker. Grillmånaden närmar sig! Medan du fyller kylen med korvar, nötkött och tillräckligt med vill vi här påminna om att grilla inte bara är till för kött. Det är också ett utmärkt sätt att nyttja alla smaklökar genom att tillföra grönsaker. Låt oss kika på några av de mest populära grönsakerna att äta.

1. Majs

Den obestridda mästaren för grillen är så populär att det är ett måste under sommaren. När det kommer till att grilla grönsaker så är majs kung. Majsen uppskattas av de flesta och så kostar det mindre än flesta köttet på marknaden.

2. Portobello svamp

Den som säger att Portobellos är biff från grönsaksvärlden har helt fel. Det är dom inte. De är de fina svamparna från grönsaksvärlden och de är fantastiska att ha på grillen. Portbellos är smakfulla, lätta att marinera och en helt acceptabel hamburgarersättare. En av de största fördelarna: till skillnad från köttet, är att de inte kommer att falla isär när de utsätts för hetta under längre tid.

3. Aubergine

Vi svenskar saknar verkligen aubergineuppskattning. Mellanöstern ligger långt före oss med rätter som rutinmässigt innehåller röd aubergine (baba ganoush ftw). Aubergine är utmärkt när den rostas eller steks, men det tar maten till en helt ny nivå när du slänger den över grillen. Efter en tid på grillen kan din aubergine se lite konstig ut men den kommer att smaka sött som bara den

4. Zucchini

Ett annan vinnare för sommargrill. Vintersquash är bra, men alla vet att de blir magiska under de varmare månaderna. Det beror på att den naturliga sötman verkligen kommer igenom efter en varm sommar. Tips pressa lite citronsaft på så kommer du undra varför du har slösat bort hela ditt liv och ätit citronfri zucchini.

5. Lök

Det fina med lök är att de smakar otroligt oavsett hur du lagar dem. Karamelliserad i en stekpanna, rostad i ugnen, långkok – det kan verkligen inte gå fel. Grillad lök kan dock även ha sin egen specialkategori. En viktig del i varje kebab / spett / souvlaki ger en söt, mjuk smak, men behåller fortfarande sin råa crisp. Det är det bästa av båda världar, som gör grillade lökar till grönsakernas mästare.

6. paprika

En annan grönsak – paprika är utmärkt på grillen. Paprikan har alltid varit populär att grilla men ibland så behöver man även vara lite kreativ. Man kan även använda den för att färgsätta tallriken och kanske hacka den och strö över salladen.

7. Broccoli

Om du sätter hela broccoli på grillen kan det bli svårt. Den är inte tillräckligt platt för det. Broccolin är å andra sidan perfekt. Om du vill ha ett enkelt tips, kan du doppa stjälkarna i olivolja och chiliflingor och steka tills färgen intensifieras. Se bara till att placera dem vinkelrätt mot halstren.

8. Sparris

Sparris

Sparris fungerar vackert på grillen och lagas mycket snabbare på grillen än andra tillagningsmetoder. Det finns dock några vanliga fallgropar med grillad sparris. Trots att de liknar broccoli i form, har de gröna pinnarna inte några trädtopparna för att hindra dem från att rulla. Som en samling av bullriga ungdomar måste du hålla ögonen på dom. Skämt åsido så är dessa fantastiska att grilla.