Överlägg

Bastard Malmö

Vår titt på olika stekhus i Sverige går vidare och i denna del i vår serie tar vi oss till Malmö och en restaurang med det lite udda namnet Bastard men låt er inte avskräckas av det för stället är inte så avskräckande som namnet antyder utan har blivit ett populärt ställe för många boende i Malmö sen starten.

Steakhouse guiden – Bastard Malmö

Bastard

För många människor betyder bastard ett barn fött utanför äktenskapet eller en direkt avskyvärd eller obehaglig person men för dom boende i Malmö så betyder det också mat utöver det vanliga på det bästa möjliga sättet. Det här är stället där allt handlar om köttet och där tradition och innovation går hand i hand, dom senaste åtta åren har bastard serverat hemlagade läckerheter med betoningen på det goda köttet till befolkningen i Malmö och självklart även turister har mer och mer hittat hit. Bastard är beläget i den gamla stadsdelen i Malmö på Mäster Johansgatan och är verkligen en hotspot för hungriga gourmander samt en plats en plats för att njuta av några väl blandade drinkar eller något av dom många olika vinsorterna som finns på den digra vinlistan med viner från nästan hela världen.

Bastard

Restaurangen har en rustik men ända varm känsla med köket som ligger mitt i rummet omgiven av baren så om du vill ha en middag med en show samtidigt så är det bara att ta en stol vid baren ock kolla in kockarna som förbereder maten på nära håll. Den mysiga bakgården är det perfekta stället att tillbringa varma mysiga sommarnätter på och njuta av drinkar och nibbla på delikatesser som skinka, små korvar och gudomliga ostar. Om du är ute efter en trevlig romantisk middag så se till att få en plats längre back och börja med en cocktaildrink men personligen skulle jag nog inte välja bastard som plats för en första romantisk middag då man kanske blir avskräckt vid den första anblicken på menyn, men låt er inte avskräckas av saker som grishuvud, oxsvans eller griskind då kocken vet vad han gör så var istället modig och välj det som du normalt inte skulle välja. Menyn ändras dagligen beroende på vad som ingår och kockarna lagar maten efter filosofin, från näsa till svans, det kan verka ganska sjukt och för att vara riktig ärlig även vulgärt när man serveras till exempel en soppa kokad på ben från grisar och som faktiskt innehåller ett ben från en gris men den perfekta smaken där varje smak är exakt var den ska vara får dig att glömma bort allt det sjuka innehållet. Den hemliga ingrediensen ligger i värdet av bra råvaror eller som personalen själv skulle uttrycka det, kött från djur som blivit älskade, grönsaker som smakar som grönsaker gjorde förr i tiden och ägg från kycklingar som älskar att bli bortskämda. För köttäskaren är Bastard en självklar plats att kolla in men förvänta dig inte fläskkotletter eller en stor vanlig biff och kan varmt rekommendera husets bastardplanka med olika delikatesser som en bra start på en trevlig men kanske lite ovanlig kväll för den som inte är van vid lite ovanligare råvaror.