Överlägg

Meet Göteborg

Hej och välkomna tillbaka till vår serie om steakhouse och för den som gillar kött i alla möjliga former är det här ni hittar några av dom bästa steakhousen som i finns i Sverige. Denna guide är ett urval av några som fått pris eller blivit uppmärksammade på något sätt för sitt sätt att tillaga och servera olika kötträtter med dom bästa råvarorna och för er som läsare kan det ju vara bra att veta vart man ska gå om man till exempel är på besök i stad man kanske inte känner till så bra.

Meet

Efter att i föregående delar tagit en titt på steakhouse i vår huvudstad tar vi i denna del en närmare titt på en restaurang som ett antal gånger blivit omnämnd som den femte bästa köttrestaurangen i Sverige och därmed är den också den bästa köttkrogen på hela västkusten då den ligger i Göteborg men vad är det som gör just denna restaurang så speciell att den förtjänat dessa placeringar?

Meet

Det dubbeltydiga namnet meet antyder att här kan man mötas över en köttbit och om jag ska vara helt ärlig så är det ett par år sen jag var här och om jag kommer ihåg rätt så var inredningen ganska grabbig med nakna kvinnor målade på väggarna inne på toaletten och man tittar på meets hemsida så skriver dom att tanken är den stilrena inredningen ska tillåta råvaran köttet spela huvudrollen och min erfarenhet är att detta är paradiset för köttäskaren. Restaurangen meet ligger på Geijersgatan 12 och i närheten av Götaplatsen inte långt ifrån Scandinavium och svenska mässan och deras specialitet bland kött är det mytomspunna wagyuköttet som i Japan är mer känt under namnet Kobebiff och detta kött anses vara världens finaste och är känt för att vara saftigt och fett, kanske är det för att korna får dricka öl och sake för att ha en större aptit samt dom får även massage för att undvika muskelkramp, i mitt nästa liv skulle jag inte ha något emot att vara ko i Japan.

Menyn på meet är inte bara wagyukötter utan här finns även ryggbiff, lamm, oxfilé, entrecôte och kalv och bitarna varierar mellan 250g till 450 g och till varje köttbit kan man själv välja om man vill ha tillbehör som till exempel handgjorda pommes, bakad potatis, sallader och såser efter eget önskemål och allt till i mina ögon klart rimliga priser för dessa rätter som inte gör en besviken, i alla fall har inte jag blivit besviken dom gånger jag varit här. Jag kan bara hålla med i motiveringen när dom kom på femte plats på listan över det årets köttkrogar, Restaurang Meet i Göteborg är ett sobert och smakfullt Steak House med påkostad inredning. Den kunniga personalen håller samma höga elegans när de på ett trevligt och personligt sätt serverar väl utvalda styckdetaljer. Även tillbehören till köttet håller den genomgående höga kvaliteten som kännetecknar ett besök på Meet. Vinlistan går inte heller av för hackor även om det kanske saknas något i den lite billigare kategorien men ändock är det för köttälskaren köttet som är det viktigaste och att besöka meet om man befinner sig Göteborg är ett måste för att uppleva matlagning i den högre skolan tillsammans med goda vänner.