Överlägg

Stekhuset Kalmar

Hejsan och välkomna tillbaka till ännu en del i vår serie om steakhouse där vi tar en titt på några av Sveriges många populära och omtyckta stekhus och om jag ska vara helt ärlig med er så skulle jag kunna skriva om väldig många bra som finns i våra storstäder men i denna del tänker vi oss ta en närmare titt på en restaurang i Kalmar som heter Stekhuset.

Steakhouse guiden – Stekhuset Kalmar

Stekhuset kom snart igen

Omtyckt restaurang i Kalmar som 2005 flyttade in mellan skeppsbron och kom snart igen i nyrenoverade lokaler nära hamnen i centrala Kalmar och som tidigare varit både packhus och väntsal för passagerna till och från Öland med färjan. Ägarna som enligt egen uppgift tillbringat en stor del av sina yrkessamma liv i tre världsdelar och 6 olika länder har där dom samlat på sig erfarenheter och kanske framför allt inspiration från flera av dom sydeuropeiska länderna som till exempel Spanien, Portugal, Italien och Frankrike.

Stekhuset kom snart igen

Med den bakgrunden är tanken att vi som gäster ska vi få ta del av Sydeuropas själ under vårt besök här och den vänliga atmosfären från personalen är det inget fel på då man känner värmen i bemötandet. Det finns två delar i restaurangen med en övre och undre del samt under sommaren en uteservering och enligt mig får man den bästa upplevelsen på den övre delen där miljön känns mysigare samt som gäst får man här möjligheten att se kockarna tillaga maten vilket är något som jag personligen uppskattar en hel del vid mina besök på restauranger. Den undre våningen känns inte lika mysig och trevlig enligt mig och även om det är mycket Italien inspirerat över hela inredningen så skulle det ske något mer som ger en ännu större känsla av det södra Europa. Utomhus är det alltid trevligt att sitta om vädret tillåter men även här finns det en del att önska då plaststolar och plastbord känns mer som något som hör hemma på en sylta eller i trädgården men detta kanske har ändrats sen jag var där senast så halshugg mig inte om min av beskrivning av miljön inte är riktig. Som namnet stekhuset antyder kan man här förvänta sig stekar och såser i överflöd och menyn ger ens förväntningar precis det som man vill ha med ett stort utbud av olika kötträtter, kanske till och med ett för stort utbud vilket gör det svårt att välja men den kunniga och hjälpsamma personalen löser smidigt ens funderingar om dom olika rätterna om man nu behöver den hjälpen vill säga. Rätterna på stekhuset har alla en sak gemensamt och det är att dom är relativt stora och tycker nog att det är hit man ska gå när man är hungrig och riktig sugen på kött då det inte är ovanligt att köttbitarna är uppemot 250g, planksteken som serveras här är kanske den rätt som stekhuset blivit mest känd för men skulle ändå rekommendera er att prova någon av dom andra rätterna som har inspiration från Sydeuropa. För den som inte tycker om kött finns även andra rätter med bland annat fisk så tror att den som har vägarna förbi Kalmar och provar på stekhuset kommer ni bli nöjda då det är svårt att hitta bättre kötträtter i trakten än just här.