Hem » BLOG » Steakhouse guiden

Steakhouse guiden

Hej och välkomna till vår sida där vi kommer att skriva om kött och framförallt om den växande trenden med steakhouses som vi ser i vårt avlånga land. Så vi kommer att ta en titt på några av alla dom restauranger som blivit populära och för den som har tycke för kött kommer det kanske presenteras ett par smakbitar och tips på vart ni ska gå nästa gång smaklökarna skriker efter en mumsig köttbit.

Restaurang AG

För köttätare finns det idag ett stort utbud av restauranger som har just kött som sin specialitet och i vår huvudstad Stockholm har det dom senaste blivit en växande trend med Steakhouses och en av dom bästa som ett flertal gånger fått pris som årets köttkrog ligger på Kronobergsgatan i närheten av Fridhemsplans T-bana station och heter Restaurang AG och redan från starten 2011 blev restaurangen en mötesplats och ett stort samtalsämne bland stockholmarna för just sina kötträtter.

I lokalerna där restaurangen idag ligger var det en gång i tiden en silversmedsverkstad och eftersom den kemiska beteckningen för silver är AG valde ägarna just det namnet för sin restaurang och det första som slår en när man kommer in i lokalen är den stora kylen i entrén där köttbitarna hänger på rad eftersom dom hängmörar själva och utbudet kan variera en del då man helst använder kött som är säsongsbetonat och närproducerat vilket i detta fall kan innebära mer lamm under sommaren och mer vilt under vinter halvåret. För den som gillar lyxig inredning kanske ett besök i denna restaurang kan göra en besviken då lokalens historia som en fabrik är uppenbar med mycket vitt kakel, metall och exponerade rör och ger mer en industriell känsla än en känsla att man kommit till en av huvudstadens bästa kött restauranger.

Restaurang AG

Efter att ha kommit in i entrén och fått se den maffiga glaskylen med allt kött kan man välja att gå till vänster och tapasbaren där man kan varva ner efter arbetet tillsammans med kompisarna över en öl eller ett glas vin men även ladda upp inför den stora måltiden med diverse smårätter som tapas eller pintxos eller varför inte prova på AG:s speciella hamburgare som är en stor favorit bland många besökare. Om man väljer att gå till höger kommer man in till matsalen och det är här man kan välja att prova på några av Sveriges bästa kötträtter som till exempel entrecôte, porterhouse och clubsteaks och antingen kan få en bit för sig själv eller om man är ett gäng som går tillsammans kan man beställa in en större bit kött som man kan dela på tillsammans vid bordet, delandet av till exempel en nötrygg, spädgris eller entrecôte på ben har blivit en av AG:s starka nischer. Även om kött är det som ligger AG närmast hjärtat finns det på menyn även en hel del fisk och skaldjur som musslor, lax och krabbor på menyn och med den excellenta vinlistan kan jag nästan garantera att som besökare är det nästan omöjligt att inte tillfredsställa smaklökarna under en kväll här i goda vänners sällskap